ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ στην ΕΠΑΝΟΜΗ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού Γρηγόρης Παραδείσης και τα μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Αυτοδιοίκηση», διοργανώνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Επανομή το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, στις 7.30 μμ. (Νέο Πάρκο, Δημοτική Αγορά)

---------------------------------------------------

Σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:00 πμ ,ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» κ.Παραδείσης Γρηγόρης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Χατζηδημητρίου Ιωάννη στον χώρο του Πανεπιστημίου, με αφορμή την δωρεά των 100 στρεμμάτων του Δήμου Θερμαϊκού προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι μελλοντικές προοπτικές αυτής της κίνησης , η οποία με τους σωστούς χειρισμούς θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη της περιοχής.
---------------------------------------------

Περισσότεροι από 1.000 πολίτες τίμησαν με την παρουσία τους τον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού Απόστολο Οικονομίδη το βράδυ της Παρασκευής, 24 Σεπτεμβρίου, στην εναρκτήρια εκδήλωσή του στο «Ακρωτήρι» στην παραλία της Περαίας.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, ο Απόστολος Οικονομίδης και οι άνθρωποι του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» υποδέχθηκαν τις εκατοντάδες φίλων που έσπευσαν να δηλώσουν «παρών» στο κάλεσμα. Παρόντες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, όλων των πολιτικών αποχρώσεων και ιδεολογικών πεποιθήσεων. Κοινή συνισταμένη όλων των παρευρισκόμενων: η αγάπη για τον τόπο.

-----------------------------------------------------
Πρώτη ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση του Απόστολου Οικονομίδη

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία – εκδήλωση του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού Απόστολο Οικονομίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Ακρωτήρι» - «Πόρτο Άκρη» στην παραλία της Περαίας την ερχόμενη Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ.

Ο Απόστολος Οικονομίδης στην ομιλία του αναμένεται να εστιάσει στην αρμονική συνένωση των 8 δημοτικών διαμερισμάτων (Περαία, Ν. Επιβάτες, Αγ. Τριάδα, Ν. Μηχανιώνα, Κερασιά, Αγγελοχώρι, Επανομή και Μεσημέρι), στην ταχύτατη οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των νέων υπηρεσιών του Δήμου και αναμένεται να θέσει τις κύριες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής.

Περιοδείες στις λαϊκές αγορές Επανομής (χθες Τετάρτη), Μηχανιώνας (σήμερα Πέμπτη) και Νέων Επιβατών (αύριο Παρασκευή) πραγματοποιεί με κλιμάκιο συνεργατών του ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Απόστολος Οικονομίδης, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί».

Ο κ. Οικονομίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμπολίτες του, να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, να καταγράψει σημαντικά θέματα, καθώς και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους. Οι δημότες τόσο της Επανομής, όσο και της Ν. Μηχανιώνας υποδέχθηκαν τον Απόστολο Οικονομίδη με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα και εξέφρασαν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο και το έργο του.

------------------------------------------------
Θα αφησουμε τον Νεο Δήμο Θερμαικου σε χρεωκοπία η θα αλαξουμε την πορεια του?
(άρθρο του Γρ. Παραδείση - 16-9-2010)

Οι εν ενεργεια δημαρχοι της περιοχης μας Επανομη-Περαια- Μηχανιωνα συνεχίζουν να διοργανώνουν με χρήματα των δημοτών προπαγανδιστικές φιέστες ενός εικονικού έργου . Όμως η πραγματικότητα δεν αμφισβητείται στον νέο δήμο Θερμαικου και είναι χρεωκοπία χωρίς έργο.

Το ταμειακό έλλειμμα του νεου Δήμου θα ξεπέρασει αρκετα εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος, των μεγάλων δανειακών χρεών και της αδιαφάνειας της οικονομική διαχείρισης. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών, καμιά μελέτη οικονομίας κλίμακας ή αναζήτησης νέων πηγών εσόδων και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας.

Στηρίχθηκαν κυρίως στους δημοτικούς φόρους και στα τέλη. Λειτούργησαν με δάνεια που επιβαρύνουν δυσανάλογα τους δημότες και υποθηκεύουν το μέλλον της περιοχης μας. Δάνεια που λήφθηκαν πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και ψήφο των δημοτικών παρατάξεων που σημερα ζητουν την ψηφο σας. Σήμερα τα δάνεια του νεου Δήμου Θερμαικου μονο στις Τραπεζες θα ανέρχονται σε 8.638.954. ευρώ.
Σε σχέση με το 2010, τα έσοδα του 2011 θα είναι μειωμένα πάνω από 40% ως αποτέλεσμα της μείωσης της τακτικής επιχορήγησης από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας και των απαιτήσεων Ε.Ε./ΔΝΤ. Η οικονομική πορεία του νεου δήμου απειλείται πλέον σοβαρά, ακόμα και με αδυναμία ανταπόκρισης στα λειτουργικά έξοδα, όπως η μισθοδοσία.
Η οικονομική δυσπραγία, σε συνδυασμό με τις απολύσεις των εργαζομένων με σύμβαση έργου, οδηγούν σε πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του νεου Δήμου. Παιδικοί σταθμοί, ΚΕΠ,ΚΑΠΗ, αθλητικές εγκαταστάσεις θα υπολειτουργήσουν λόγω της έλλειψης προσωπικού και πόρων.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η νεα δημοτική αρχή δεν πρεπει να προσανατολίζεται στη λήψη νέου δανείου. Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ επιμένει ότι η λύση των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου δεν βρίσκεται σε ένα νέο δάνειο εξυπηρέτησης των λειτουργικών εξόδων, που θα μεγεθύνει τα οικονομικά αδιέξοδα του Δήμου. Αντίθετα, υποστηρίζουμε ότι σήμερα, με δεδομένη τη νέα κατάσταση που σηματοδοτεί η είσοδος ΔΝΤ, χρειάζονται έκτακτα μέτρα με σαφή κοινωνική κατεύθυνση υπέρ των ασθενέστερων. Είναι ανάγκη να εφαρμοστούν πολιτικές από τον δήμο στην κατεύθυνση αναδιανομής των πόρων του δήμου, προστασίας της κοινωνικής συνοχής προς όφελος της περιοχης μας και των κατοίκων της.
Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ θα καταθέσει στους δημοτες του Δημου Θερμαικου ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων σ' αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε τους πολίτες σε ενεργή συμμετοχή και δράση για να μην υποβαθμιστεί άλλο η ζωή στην περιοχη μας. Να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουμε τη δική τους κρίση σε κρίση της περιοχης μας και των κατοίκων της.Στις 7 Νοεμβριου 2010 γκρεμιζουμε το χρεωκοπημενο συστημα.

-------------------------------------------------------------
Προεκλογικό κέντρο
του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί»

Σε λειτουργία τέθηκε το εκλογικό κέντρο Περαίας του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του νέου δήμου Θερμαϊκού, Απόστολο Οικονομίδη. Συγκεκριμένα το εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην οδό Θεσσαλονίκης 38.

Τηλέφωνα εκλογικού κέντρου : 23920 76291 και 23920 76292.

------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Νέα Αυτοδιοίκηση Θερμαϊκού»

Την Κυριακή 5-9 και ώρα 8:30μμ , ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ" κ.Παραδείσης Γρηγόρης , επισκέφθηκε το δημοτικό διαμέρισμα της Αγίας Τριάδας όπου συναντήθηκε με δημότες της περιοχής.Ο κ.Παραδείσης άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων ενώ σε μικρή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αργότερα ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίας Τριάδας.

----------------------------------------------------------------------------

διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου (6/9/2010) και το βιογραφικό του κ. Οικονομίδη...


Με ισχυρό δυναμικό, που δημιουργείται από την συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων, των επιστημόνων, του συνδικαλισμού και εκπροσώπων όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών τάξεων της ευρύτερης περιοχής, κατέρχεται στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για τον ενιαίο δήμο Θερμαϊκού ο νυν δήμαρχος Επανομής Απόστολος Οικονομίδης.

Σε διαδοχικές συσκέψεις στελεχών της δημοτικής του παράταξης και μεγάλου αριθμού νέων συνεργατών και υποστηρικτών του, που πραγματοποιήθηκαν στον Θερμαϊκό, την Μηχανιώνα και την Επανομή, εκφράστηκε ομόθυμη βούληση για κάθοδο του κ. Οικονομίδη στις εκλογές, επικεφαλής ευρύτατου σχήματος στο οποίο θα συμμετάσχουν και γνωστοί παράγοντες της αυτοδιοίκησης από τους τρεις μέχρι τώρα Καποδιστριακούς Δήμους και από τα οκτώ Δημοτικά Διαμερίσματα.

Αποδεχόμενος την σχετική πρόταση ο κ. Οικονομίδης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ηγηθώ ενός τόσο μεγάλου και ανεξάρτητου συνδυασμού με την συμμετοχή σημαντικών στελεχών της αυτοδιοίκησης και άλλων προσωπικοτήτων της ευρύτερης περιοχής, αλλά παράλληλα αυτή η εντολή αποτελεί και μεγίστη ευθύνη για την αντιμετώπιση των κορυφαίων θεμάτων του τόπου μας. Κύρια προτεραιότητα είναι η προσπάθεια για την αρμονική συνένωση των τοπικών κοινωνιών, ώστε όλοι μαζί να δουλέψουμε για μια καλύτερη προοπτική στην περιοχή, η οποία διαθέτει τεράστια πλεονεκτήματα ανάπτυξης σε όλους τους τομείς».

-------------------------------------------------------------------------
Νέα υποψηφιότητα
Άρωμα εκλογών άρχισε να αναδύεται τις τελευταίες ημέρες και στον δήμο Επανομής. Ο νυν επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης Δημοτική Αναγέννηση Γρηγόρης Παραδείσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο στον ενιαίο δήμο Θερμαϊκού. Ο κ. Παραδείσης άρχισε να πυκνώνει τις επαφές του με πολίτες και φορείς, ενώ σκοπεύει το προσεχές διάστημα να οργανώσει και μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Επανομή. Θα ακολουθήσουν ανάλογες συγκεντρώσεις και στον Θερμαϊκό και στη Μηχανιώνα, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος έχει κάνει κάποιες πρώτες επαφές.
http://www.makthes.gr/news/permanent/57087/
-------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
επιστολή του ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ. (2/7/2010)

Είναι βέβαιο ότι ο "Καλλικράτης" θα κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τους δημάρχους περιορισμένης ευθύνης , τους δημάρχους μερικής απασχόλησης. Τα αυτοδιοικητικά στελέχη έχουν πλέον λόγο στην χάραξη στρατηγικής της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης . Έχουν όμως και ευθύνη να διαχειριστούν σε μεγάλο βαθμό την μετεξέλιξη της αυτοδιοίκησης με οργανωμένες υπηρεσίες και εξουσία.
Η μιζέρια και η γκρίνια με το πρόσχημα ότι για όλα φταίει το αθηνοκεντρικό κράτος , που όμως έχει μεγάλη ευθύνη, πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια ψύχραιμη αυτογνωσία και μία νέα αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε μόνοι μας να δώσουμε λύσεις και για το νέο μοντέλο ανάπτυξης και για την ποιότητα της ζωής μας στον τόπο μας.
Η διοικητική μεταρρύθμιση μπορεί να αποτελέσει μια τεράστια πολιτική τομή διασφάλισης αναπτυξιακών προοπτικών μέσω πραγματικών αλλαγών στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Η κεντρική εξουσία θα μπορούσε να τολμήσει περισσότερο....Hταν ανάγκη....
Χρειαζόταν να ξεφύγουμε από μια απλή ανακατανομή των αρμοδιοτήτων των νομαρχιών στις περιφέρειες και στους δήμους.Χρειαζόταν μια γενναία απόφαση για μεταβίβαση κρατικών αρμοδιοτήτων όπως την ανάπτυξη , την παιδεία , την απασχόληση, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους νέους υπό δημιουργία Δήμους.
Έστω και έτσι, πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς τον μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης αυτής στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην μικροκομματική λογική που έφερε τη χώρα μας στο σημερινό της χάλι και την έθεσε σε καθεστώς κηδεμονίας.Να δώσουμε λοιπόν ένα ηχηρό μήνυμα στη λογική που εκφέρει τοπικιστικές αντιθέσεις , αποτρέπει τη δημιουργική συνεργασία και καταδικάζει περιοχές ολόκληρες στην στασιμότητα και την μιζέρια.
Εκπροσωπώντας ένα μεγάλο κομμάτι της "Κοινωνίας των Πολιτών" της περιοχής μας, έχουμε τεθεί σε τροχιά αφύπνισης σε συνεργασία με ομάδες πολιτών των Δήμων που σύμφωνα με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση θα συνενωθούν.Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την Δημαρχία του Δήμου Ανατολικού Θερμαικού.
Πρωταγωνιστές σε όλη αυτή την προσπάθεια, έχοντας δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά , είμαστε όλοι εμείς .Οι πολίτες -δημότες της Μηχανιώνας, του Θερμαικού, της Επανομής...Όλοι εμείς που δεν εγκλωβιζόμαστε σε μικροκομματικα στρατόπεδα αλλά τολμάμε να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά.

http://dimotikadrwmenaepanomis.blogspot.com/2010/06/blog-post_29.html
http://www.gparadisis.blogspot.com/